Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалко! Адриан Андреев отпадна на последното стъпало преди Australian Open

12 януари 2023, 09:34 часа • 1458 прочитания

Втората ракета на България Адриан Андреев остана на крачка от дебют в основната схема на турнир от Големия шлем, след като загуби в третия кръг на квалификациите за Откритото първенство на Австралия. 21-годишният Андреев бе победен от белгиеца Зизу Бергс (131-ви в света) с 1-6, 2-6 за час и 10 минути игра.

По-рано тази седмица Андреев (номер 191) записа победи над италианеца Франческо Маестрели (№200) и австриеца Юрий Родионов (№122). По този начин Григор Димитров остава единственият ни представител в основната схема при мъжете, докато при жените България ще бъде представена от Виктория Томова.

В квалификациите при мъжете игра и Димитър Кузманов, но той загуби в първия кръг. Адриан Андреев имаше възможността да пренапише историята на мъжкия ни тенис, ако бе влязъл в основната схема на Australian Open. Така България за пръв път щеше да има двама тенисисти на турнир от Големия шлем.

Вече е ясен и жребият за основната схема на Откритото първенство на Австралия, а той се оказа кошмарен за Григор Димитров.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес