Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалко: Адриан Андреев изпусна 2 мачбола и остана извън Уимбълдън

26 юни 2023, 17:33 часа • 976 прочитания

Адриан Андреев отпадна още на старта на квалификациите за основната схема в Уимбълдън, след като загуби от американеца Майкъл Мо в оспорвана трисетова битка - 4-6, 6-3, 6-7(4-10). Българският тенисист изпусна два мачбола в края на третия сет, преди да отстъпи в решаващ тайбрек срещу 119-ия в света американец след 3-часова битка.

Мо, който е 13-ти поставен в схемата на квалификациите, реализира единствения пробив в първия сет, за да го спечели с 6-4. Андреев вдигна нивото във втората част и взе подаването на съперника си два пъти, за да се наложи с 6-3 и да вкара мача в решаващ трети сет.

ОЩЕ: Григор Димитров записа рекордно класиране за 2023 година, Вики Томова се срина в ранглистата

В третата част 22-годишният българин проби още на старта и запази аванса си до 5-3, но в следващия гейм на собствен сервис пропусна два мачбола. Мо изравни и при 6-5 в своя полза също имаше два шанса да затвори мача, които Андреев отрази и вкара сета в дълъг тайбрек. Там американецът доминираше тотално и взе откриващите шест точки, след което нямаше проблем да затвори мача.

Андреев реализира повече печеливши удари от съперника си - 34 срещу 27, но също така допусна по-голям брой непредизвикани грешки (50/42). По този начин Андреев ще трябва да почака още за своя дебют в основната схема на турнир от Големия шлем. По-късно днес в първия кръг на квалификациите ще играе и Димитър Кузманов, който ще премери сили с Хьон Чун от Южна Корея.

Преди месец Адриан Андреев остана на крачка и от Ролан Гарос.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес