Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изоставане с 2:6, 1:5 и Григор Димитров с епичен обрат (ВИДЕО)

29 септември 2023, 10:00 часа • 9428 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи един от най-епичните обрати в кариерата си. В първия си мач от турнира ATP 500 на твърда настилка в Пекин хасковлията се наложи над американеца Маккензи Макдоналд с 2:6, 7:6(4), 6:1 за 2:02 часа игра, след като изоставаше с 2:6, 1:5!

До този момент Гришо водеше с 2:1 победи на Макдоналд в съперничеството им, но изглеждаше, че днес ще е различно. Само че петък сутрин в крайна сметка се оказа една от най-щастливите за Димитров и всички негови фенове!

Григор Димитров

Развоят на мача Димитров - Макдоналд

Първият сет беше трагичен за представителя ни - два пробива пасив и само една точка за пробив в полза на Димитров. Втората част беше идентична през първите шест гейма - след това обаче настъпи пълната промяна на корта.

ОЩЕ: Няма почивка! Григор Димитров ще участва на турнир във Виена

Бекхендът на Григор най-после заработи и Макдоналд се оказа в ситуация на невярващия от корта, тъй като победата беше в ръцете му. Димитров навърза 5 поредни гейма след изоставане с 1:5 и в тайбрек взе своето. Това беше съкрушителен психологически удар за американеца - логично, в третия сет на корта имаше само един играч: Григор Димитров.

Какво очаква Гришо

С успеха си на турнира в китайската столица с награден фонд 3,8 милиона долара Димитров заработи 45 точки и 53145 долара, а във втория кръг ще играе срещу номер 4 в ранглистата на ATP Холгер Руне (Дания).

ОЩЕ: Топ руски тенисист: Дори като мъж съм влюбен в Григор (ВИДЕО)

ОГРАНИЧЕНО ПО ГЕОЛОКАЛИЗАЦИЯ ВИДЕО НА МАЧБОЛА!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес