Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Историческо: Рекорден брой българи ще участват на Откритото първенство на Австралия

03 януари 2023, 16:25 часа • 1913 прочитания

България ще бъде представена от рекорден брой тенисисти на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. Цели девет български тенисисти ще вземат участие в надпреварата в Мелбърн, което е рекорд за страната ни.

От деветимата участници обаче само двама ще започнат директно от основната схема - това са Григор Димитров при мъжете и Виктория Томова при жените. Още двама пък ще започнат от квалификациите - Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

Останалите петима участници са в турнира за юноши и девойки. При юношите ще бъдем представени от шампионите от „Ориндж Боул" – Илиян Радулов и Адрияно Дженев. Радулов ще бъде поставен под №2, а Дженев също ще започне от основната схема.

При девойките Йоана Константинова се класира за основната схема, а Росица Денчева и Елизара Янева ще стартират от квалификациите.

Григор Димитров вече е в Австралия, където представя България на турнира United Cup. Българинът впечатли света на тениса с джентълменска постъпка и "подарък" за свой съперник на корта (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес