Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Мария Шарапова отпадна от Australian Open

20 януари 2014, 06:36 часа • 25311 прочитания

Изненадите в женската схема на Australian Open валят една след друга, след като в ранния мач днес шампионката в Мелбърн от 2008 година загуби с 1:2 сета (6:3, 4:6, 1:6) от Доминика Цибулкова.

Първият сет по нищо не подсказваше до какво ще се стигне. В него Шарапова направи 11 печеливши удара срещу само 2 на словачката, като логично наложи волята си без особени трудности. Във втората част обаче непредизвиканите грешки на Шарапова се умножиха, докато Цибулкова играеше без напрежение, влезе в серия и успя да спечели пет поредни гейма. Рускинята показа характер и върна четири от тях мигновено, но не можа да направи обрат и загуби след като Цибулкова се върна към агресивната си постановка и изтръгна така нужният ѝ шести гейм.

В последния сет разпадът за Мария стана пълен – тя поиска намеса на физиотерапевт, а след това остана само телом на корта. Цибулкова продължи да ниже печеливши удари от всички възможни точки на корта и логично набързо пречупи Шарапова, записвайки една от най-големите победи в кариерата си.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес