Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гришо: Това е един от най-добрите ми сезони, без значение дали ще се класирам за Финалите в Торино

01 октомври 2024, 12:17 часа • 426 прочитания

Несъмнено първата ни ракета Григор Димитров играе най-добрия си тенис от години. След 6 години извън топ 10 на ранглистата, българинът успя да се нареди отново сред водещите играчи, и да спечели първата си титла от 2017-та година насам. На фона на това той записа участие финал на Мастърс-а в Маями и достигна до два 1/4-финала в Големия шлем. Всичко това оставя огромен шанс на Гришо за класиране на ATP финалите в Торино.

Гришо коментира Финалите в Торино

Самият той потвърди това твъдение пред TennisTV и коментира шансовете си за Финалите в Торино: "Това е един от най-добрите ми сезони, което няма да се промени от това дали ще се класирам за Финалите в Торино или не. Не искам да поставям прекалено много напрежение върху себе си, но го правя, защото наистина много искам да се класирам. Все пак ще приема евентуално мое неучастие там, защото това би означавало, че има още какво да подобря."

Григор Димитров

"Това са неща, които биха могли да запазят глада ми към играта и към това да се подобрявам. Засега пътешествието ми е наистина прекрасно, колкото върхове съм имал, толкова и спадове. Това е нормално в спорта. Най-важното е да се адаптираш винаги към ситуацията, защото точно това качество ти позволява да се задържиш в този бизнес. Сега се опитвам да гледам на нещата ден за ден и да намаля малко своите очаквания, защото не е лесно, когато се чувстваш малко некомфортно с тялото си, а твоето желание е да играеш максимално добър тенис", сподели още първата ни ракета.

До края на годината Димитров ще се цели в участие на Финалите в Торино. По регламент в надпреварата влизат само осемте най-добри състезатели, а в момента той заема десета позиция. За Гришо предстои участие на турнира в Шанхай от сериите "Мастърс", а вече е ясен и жребият на българина.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес