Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гришо сгази Попирин и се класира за 1/8-финалите на Мастърс-а в Шанхай (ВИДЕО)

08 октомври 2024, 11:52 часа • 1102 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Шанхай, след като победи Алексей Попирин със 7:6 (6) и 6:2 в двубой от третия кръг на надпреварата. В следващия етап родният тенисист ще се изправи срещу Якуб Меншик.

Първият сет бе доста оспорван

В началото на срещата двамата тенисисти нямаха проблеми със спечелването на своите подавания и след размяна на геймове се стигна до резултат 3:3. В седмия гейм Димитров изоставаше с 0:30 при негов сервис, но българинът намери сили да стопи разликата и да го спечели за 4:3.

Попирин пък продължи да печели подаванията си с лекота. Последва нова размяна на геймове и така се стигна до 6:6. В тайбрека Григор поведе с 4:1, но след това допусна спад в представянето си и позволи на австралиеца да се върне в мача с 4:3. Димитров обаче се вдигна и в крайна сметка взе тайбрека със 7:6 и спечели първия сет.

Димитров нямаше проблеми във втората част

Вторият сет започна много лошо за Попирин, който допусна да бъде пробит от Димитров още в първия гейм. След това Гришо взе подаването си и по този начин отвори разлика от 2:0 между двамата. В третия гейм Попирин отново не бе на висота и първата ракета на България реализира втория си пробив в мача.

След това Димитров спечели подаването си поведе с 4:0. Австралиецът опита да отговори на натиска и върна един гейм. След това обаче българинът вдигна оборотите и спечели подаването си за 5:1. Попирин все пак спечели следващия гейм, но не успя да се противопостави на Гришо в осмия като българинът го спечели за 6:2, а по този начин триумфира и в срещата.

По-рано днес пък стана ясно, че Мастърсът в Шанхай минава от открит в закрит формат заради дъжда.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес