Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гришо преди 9 години и Гришо сега: ATP направи забавно интервю с Димитров (ВИДЕО)

25 октомври 2024, 12:52 часа • 574 прочитания

Промени ли се Григор Димитров? В търсене на отговор на този въпрос от ATP направиха любопитно интервю с първата ракета на България при мъжете. Хасковлията коментира теми, които е обсъждал и преди 9 години, с цел сравнение на мнението му.

Най-трудният съперник на Гришо, какво иска да подобри и още

На запитване за най-трудния съперник, срещу когото е играл, сега Гришо отвръща: “Нещата са много по-различни отпреди 9 години. Имам уважение към всички съперници, но не се страхувам от никого. Не смятам, че има играч, срещу когото не бих могъл да се справя. Чудя се обаче с кого бяха най-трудните ми мачове. Вероятно Рафа (Надал) или Роджър (Федерер).”

ОЩЕ: Григор Димитров си тръгна със сериозна сума от Виена

Григор Димитров

Преди 9 години Мъри е бил най-трудният съперник на Димитров

Преди 9 години обаче отговорът му е бил следният: "Винаги съм имал сериозни проблеми срещу Анди (Мъри) в първите години на моята кариера. Играхме три или четири пъти поред в кратък период. Да, ще посоча точно него”. След сравнението на Димитров допълва: “Да, това бе най-трудният ми съперник преди. Но същото можех да кажа и по-късно. Просто защото с него съм играл доста повече пъти в сравнение с другите”.

Върху какво работиш в момента?

Друг любопитен въпрос е: "Върху какво работиш в момента?". През 2015-а Гришо споделя: "Като тенисист понякога се чувстваш зле след загуба. Красотата на играта е, че получаваш нов шанс да се докажеш и да играеш по-добре. Смятам, че психическата устойчивост играе по-важна роля на корта, отколкото тениса, който играчът показва", подчертава той.

А в настоящето Григор Димитров не крие, че това, което се опитва да подобри, почти няма общо с тениса. Основната му цел е да бъде постоянен винаги и да показва най-доброто от себе си, най-вече здрава дисциплина. 

ОЩЕ: Григор Димитров се ядоса на треньора си - подаде му ракетата той да играе

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес