Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор започва срещу непознат противник на US Open, Федерер и Джокович в една половина

22 август 2019, 20:28 часа • 6390 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи името на първия си съперник на US Open. Това ще бъде 35-годишният италианец Андреас Сепи. До момента двамата нямат официален мач по между си. Италианецът се намира под №77 в ранглистата на АТР, което значи, че е на една пред българина.

През миналата година Димитров отпадна още в първия кръг на турнира, в който се изправи срещу Стан Вавринка. Ако успее да преодолее Сепи, Григор ще има за съперник Борна Чорич или квалификант във втория кръг.

Световният №1 Новак Джокович и рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем Роджър Федерер попаднаха в една половина на турнира. Двубой между двамата е възможен само на полуфиналите. Сърбинът стартира срещу Роберто Баена, а първият поставен, който може да срещне, е Душан Лайович в третия кръг.

Федерер пък ще има за съперник на старта тенисист от квалификациите. Във втория кръг може да срещне Дамир Джумхур или друг квалификант. Трикратният първенец Рафаел Надал ще стартира в Ню Йорк срещу Джон Милман. Първият поставен, който Матадора може да срещне, е Фернандо Вердаско в третия кръг.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес