Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор уцели съперник право в слабините, реакцията му бе уникална (ВИДЕО)

07 юли 2023, 19:14 часа • 20110 прочитания

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров достигна безпроблемно до третия кръг на Уимбълдън 2023, където очаква американеца Франсис Тиафо. За да си осигури мач срещу Тиафо, Гришо надви в три сета Иля Ивашка от Беларус.

Болезненият удар на Григор срещу Ивашка

Григор тотално надигра Ивашка, а срещата бе белязана и от един болезнен момент за беларуския тенисист. В третата част българинът отправи мощен бекхенд към тялото на излезлия на мрежата Ивашка, а топката го удари право в слабините.

Григор Димитров

Спортсменската проява на Гришо 

Иля Ивашка видимо изпита болка, а Григор веднага притича до мрежата, за да провери състоянието на своя съперник и да му поднесе извинения. Двамата си размениха приятелски думи на мрежата, демонстрирайки взаимно уважение, като продължиха срещата в духа на феърплея.

Първият мач на Гришо също се запомни с любопитен момент, след като протестиращи нахлуха на корта и разпръснаха конфети (ВИДЕО). В следващия кръг Димитров ще има доста по-трудна задача, тъй като се изправя срещу 10-ия в света Тиафо, който освен това спечели турнира на трева в Щутгарт през миналия месец.

ОЩЕ: "Сервирай отново, това са глупости": Григор с джентълменска постъпка (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес