Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор спечели в първия си мач в Синсинати, Мъри с титла в Канада

17 август 2015, 07:27 часа • 5891 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се измъчи на старта на Мастърса в Синсинати, но все пак записа успех срещу чеха Лукаш Росол. Григор спечели за втори път срещу Росол, след като го победи на финала в Букурещ преди година в два сета. Този път на българина му трябваха три сета, за да се справи със задачата – 6:2, 3:6, 6:3.

Първият сет срещу Росол продължи само 27 минути. Григор дръпна с 4:0 след два затвърдени пробива и до края на частта даде само два гейма на 63-ия в световната ранглиста.

Във втората част обаче Димитров допусна спад, най-вече по отношение на вкарания процент първи сервис. Това доведе до пробив за 4:2 гейма в полза на Росол, който не изтърва инициативата и изравни резултата в сетовете. В решаващата част българинът успя да пробие също за 4:2, като се възползва от 0:40 и взе победата.

В следващия кръг българинът ще играе с победителя от мача между Васек Поспишил и Денис Кудла. Григор вече има два мача с Поспишил, като и в двата победи.

Монреал

Междувременно световният номер две от тази седмица Анди Мъри успя да победи номер едно в света Новак Джокович на финала на Мастърса в Монреал. Мъри победи Ноле за пръв път след осем поредни загуби срещу него - 6:4, 4:6, 6:3.

В първия сет нещата се решиха в десетия гейм, след като преди това двамата си размениха по един пробив. Мъри обаче успя да пробие за 6:4, при втората си възможност, след като Джокович пропусна бекхенд по правата. Джокович тръгна с пробив във втората част, но Мъри се завърна за 3:3 гейма, но веднага шотландецът предаде сервиса си и вече нямаше прошка – сет на сет. В решителната част Мъри поведе с 3:0 гейма, като шотландецът удържа при цели шест възможности на Джокович да върне пробива при резултат 3:1 в своя полза. След това на Мъри му трябваха пет мачбола, като пропусна три поредни още на сервис на Джокера и спаси още две точки за пробив при 5:3, но в крайна сметка се справи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес