Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор след големия успех над Медведев: Не знам как спечелих

01 ноември 2023, 15:46 часа • 3652 прочитания

Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров постигна още една много голяма победа в кариерата си, след като надви третия в света Даниил Медведев. Гришо се бори близо 3 часа срещу руснака, за да го победи в три сета, два от които в тайбрек.

Григор Димитров с първи думи след победата над Медведев

Българинът изпусна шест мачбола, но бе безкомпромисен в тайбрека на третия сет, където не остави шансове на Медведев и го победи (ВИДЕО). След мача Григор призна, че няма представа как е стигнал до победата, а при един от мачболите той загуби след нереалните 47 разигравания.

"Не знам как спечелих. Борих се много при 5:3 в третия сет и мачбол при 40:15. Това не бе достатъчно, за да победя тенисист от класата на Медведев. Със сигурност ще изгледам последните геймове отново, за да видя какво можех да направя по-добре", започна Григор Димитров.

Григор Димитров

Как Гришо преодоля пропуснатите мачболи

"Хубаво е, че накрая успях да спечеля! Щом изпуснеш момента, не трябва да съжаляваш за него. Накрая трябваше да остана в мача. Да търся мощни удари. Имаше някои луди разигравания. Винаги е така в мачове на такова ниво. И двамата играчи  бяхме доста уморени, но накрая съм щастлив", каза още Григор.

Българинът не си спомняше, че разиграването с 47 удара е било при мачбол за него. "Това разиграване за мачбол ли беше? Не знам. Бях много слаб в краката. Загубих бройката на отиграванията. Опитвах добър удар, но не успявах. Имаше и някои забавни отигравания в този двубой", коментира българинът.

ОЩЕ: Велико! Гришо прибегна до бекхенд с две ръце, за да матира Медведев (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес