Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор остава в топ 30, Пиронкова е близо до изпадане от топ 100

01 февруари 2016, 11:23 часа • 7392 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров запази своето 28-мо място в ранглистата на АТР след завършека на тазгодишния Australian Open. Най-добрият ни тенисист стигна до трети кръг на Откритото първенство на Австралия, където бе елиминиран от легендарния Роджър Федерер.

Промени в Топ 5 при мъжете не настъпват и Новак Джокович остава лидер, следван от Анди Мъри, Федерер, Стан Вавринка и Рафаел Надал. Федерер е вече на 150 точки от Мъри. Давид Ферер се придвижва две позиции нагоре до шеста, за сметка на Томаш Бердих, който е осми. А лидерът Новак Джокович е със смазващите 16 790 точки, докато Мъри е с 8 945 пункта.

При дамите Цветана Пиронкова се смъква с цели 15 места до 93-то, пише БГНЕС. В Мелбърн пловдивчанката отпадна още в първи кръг, след като загуби от казахстанката Ярослава Шведова с 4-6, 4-6. Шампионката на Australian Open Анжелик Кербер вече е втора ракета в света. Германката, която триумфира с титлата след победа над Серина Уилямс, отбелязва прогрес с 4 места и най-предно класиране в кариерата си.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес