Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров успя да се справи с Вердаско в спиращ дъха мач

08 август 2018, 06:37 часа • 7465 прочитания

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров преживя много трудни моменти на старта на Мастърса в Торонто, след като трябваше да прави обрат в мача си срещу Фернандо Вердаско, но се справи - с 4:6, 6:2, 7:6 (5).

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Димитров и Вердаско вече са стари познайници – те имаха пет мача помежду си преди днешния, като балансът беше в полза на испанеца – 3:2 победи. Вердаско взе и двата мача дотук през годината срещу Григор – с 2:1 сета на Мастърса в Индиън Уелс и с 3:0 на "Ролан Гарос", като вторият мач беше голям удар върху амбициите на българина да преобърне незадоволителния си дотук сезон.

Сега срещата почна по познат начин – с двойна грешка на Григор и пробив за Вердаско още в първия гейм. Димитров показа желание за борба, стигна в два поредни гейма до възможности за връщане на пробива, но испанецът показа точен начален удар и здрави нерви в решителните моменти и удържа, като взе първия сет с 6:4 гейма.

Вторият сет беше изцяло на ракетата на Григор – 6:2 гейма, като българинът установи надмощие от основна линия, а Вердаско отстъпи по-назад и изглежда си даде време за почивка преди решителната трета част. Всъщност, освен сблъсъка на "Ролан Гарос", мачовете между двамата дотук се решаваха точно по този начин – всичките във формат 2 от 3 сета стигаха до решителен трети сет.

В третата част Григор оцеля на два пъти до 4:4, спасявайки по две точки за пробив в третия и петия гейм, а и дъждът се появи точно по средата на сета и прекъсна битката. След паузата, Григор изпусна мачбол на сервис на Вердаско, като испанецът за малко не направи двойна грешка. В крайна сметка нещата се решиха в тайбрек, където българинът успя при третия си мачбол в срещата, след разиграване от 35 удара, като накрая Вердаско просто не издържа предвид невероятната игра в защита на Димитров.

Подробен репортаж от срещата прочетете в Sportlive.bg

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес