Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров си тръгва с 6-цифрена сума от Мастърса в Шанхай

09 октомври 2024, 15:42 часа • 4423 прочитания

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, след като загуби от 19-годишния чех Якуб Меншик на 1/8-финалите на надпреварата. Българинът се пропука във важните моменти и загуби двубой, в който не отстъпваше игрово на младия си опонент.

Григор Димитров спечели 101 000 долара от турнира в Шанхай

Гришо не успя да защити точките си от миналата година, когато стигна до полуфинал в Шанхай. Той ще загуби част от актива си при обновяването на класацията за световната ранглиста следващата седмица. Все пак българинът успя да спечели сериозна премия от наградния фонд на азиатския турнир.

ОЩЕ: Фен вбеси Григор Димитров в Шанхай, Гришо едва не му налетя на бой (ВИДЕО)

Григор Димитров

Шампионът на Мастърса ще вземе над 1 милион долара

Достигането до осминафиналите осигури на Григор премия в размер на 101 000 долара, видя Actualno.com. Мастърс турнирите носят едни от най-големите награди за тенисистите, като по размер отстъпват единствено на турнирите от Големия шлем. Победителят в Шанхай ще прибере невероятните 1 100 000 долара.

Сега за Григор Димитров предстои завръщане към Европа, където е заявил участие на турнирите в Стокхолм и Виена. Гришо по всяка вероятност ще иска да участва и на последния Мастърс за годината - този в Париж. А голямата цел на българина е класиране за Финалите на ATP в Торино.

ОЩЕ: Показно от Григор: С едно движение на китката Гришо матира опонент (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес