Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров се поздрави с трудна победа на старта във Вашингтон

03 август 2017, 05:39 часа • 3291 прочитания

Труден, но за сметка на това сладък успех, записа най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров в първия си мач на турнира във Вашингтон. Той се справи в три сета с доста коварен противник – Кайл Едмънд (7:5, 4:6, 6:3).

Точно според предвижданията, мачът беше изключително оспорван и нещата се накланяха ту в едната, ту в другата посока. Първият сет отиде на сметката на Григор, който успя да се спаси при цели 5 шанса за пробив за Едмънд и реализира общо третия си сетбол, всичките на сервис на британеца, след като опонетът му се изнерви от неправилно отсъждане при 5:5 гейма и 30:40 на сервиса на Григор.

Във втория сет единственият пробив отиде на сметката на Едмънд, а след това британецът отрази общо 4 шанса за пробив, всичките в шестия гейм, след като Григор успяваше да влиза в разиграване, но се оказа по-нестабилният от двамата.

Третият сет не се различаваше много от първите два като оспорваност, но за щастие пробивът аванс този път беше на сметката на Димитров, който спаси точка за пробив при 1:1 гейма и успя да се събре в подаванията си, които вървяха по-трудно в тази част, за да нанесе решителен удар при 4:3 гейма и да вземе своето.

Пълен репортаж от мача вижте в Sportlive.bg.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес