Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров продължава с успехите в Синсинати, Пиронкова отпадна

18 август 2016, 06:45 часа • 2038 прочитания

Успехите на българския спорт през изминалата нощ се трупат. След като Елица Янкова донесе първи медал за България от Рио, а Ивет Лалова участва на финала на 200 метра в бягането, първата ни ракета Григор Димитров записа втори успех на Мастърса в Синсинати. Димитров взе драматична победа с 5:7, 6:3, 7:6 (6) и на осминафинал се изправя срещу Стан Вавринка. Швейцарецът е партньор на българина в надпреварата на двойки.

В много равностоен първи сет Лопес стигна до успех благодарение на пробив в 11-ия гейм, след което на свой сервис затвори частта. В този сет испанецът проби още в третия гейм, след като експлоатира на максимум бекхенда на Григор, но българинът направи рибрейк, благодарение и на неразумното поведение на Лопес в четвъртия гейм, с постоянни излизания на мрежата. Димитров имаше сетбол на сервис на испанеца при 5:4, но той беше неутрализиран с печеливш форхенд.

Григор обаче не се стресна и взе убедително втората част с 6:3. Решаващият момент беше в шестия гейм, когато с печеливш ретур българинът взе своето.

В третия сет отново се разрази люта битка и нещата се решиха в тайбрек. В него Димитров изостана с 0:2 точки, за да поведе с 6:4, когато пропусна два мачбола, включително един на свой сервис и резултатът стана равен 6:6, но хасковлията взе следващите две точки и сложи край на спора в своя полза.

За съжаление Цветана Пиронкова не успя да постигне успеха на Григор. Тя загуби от осмата в света Роберта Винчи с 5:7, 3:6 и отпадна във втори кръг на силния турнир на твърди кортове в Синсинати, предаде БГНЕС. Първата ни ракета не бе никак убедителна на свой сервис и допусна шест пробива, а успя да върне само три от тях в двубоя, който продължи един час и 40 минути. Балансът в срещите между Цвети и 33-годишната Винчи стана 1-4. Пиронкова попадна в основната схема на турнира в Синсинати като "щастлива губеща" от квалификациите.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес