Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров преклони глава пред Ник Кирьос

06 януари 2018, 09:53 часа • 6042 прочитания

Бризбън беше щастливо място за Григор Димитров през 2017 година, но не толкова през 2018 година. Този път световният номер 3 загуби на полуфинал, след като в третия си трисетов мач в тазгодишния турнир допусна обрат срещу австралийския номер едно Ник Кирьос - 6:3, 1:6, 4:6.

Първият сет беше решен от един пробив - в шестия гейм. Тогава с пълна сила заработи основното оръжие на Григор в мачовете му срещу Кирьос - сеченият бекхенд. Българинът завърши гейма по изключителен начин, след като достигна с шпагат къса топка на Кирьос и го прехвърли, а австралиецът тръгна да прави лоб с удар между краката, който лесно беше наказан с безкомпромисен смач. С помощта на този пробив, Димитров затвори сета с 6:3, като в тази част не позволи на противника даже да стигне до равенство на собствения си сервис, макар че направи цели 4 двойни грешки.

Във втория сет Кирьос се събуди и направи пробив в четвъртия гейм, след като смени тактиката, активизира се да гони до дупка топката и с помощта на два-три бомбени форхенда реализира втората възможност да пробие сервиса на Григор. Нещо повече - австралиецът тотална разби ритъма на българина, правейки невероятни на пръв поглед неща като да тича към мрежата за ретур на първи сервис и направи втори пробив, в шестия гейм, затваряйки сета с категоричното 6:1, макар че Димитров можеше да върне единия пробив, но сервисът извади Кирьос от неприятности. До този момент той имаше вече 14 аса в мача!

Какво се случи в третия сет можете ДА ВИДИТЕ в Sportlive.bg.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес