Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров прегази 16-ия в света на старта в Синсинати

17 август 2021, 20:58 часа • 3234 прочитания

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, след като надви испанеца Роберто Баутиста Агут с 6:3, 6:4 за 83 минути игра. Григор игра много по-силно от 16-ия в света, който така и не успя да се нагоди към играта на българина и закономерно загуби.

Срещата започна по най-добрия начин за Гришо, който направи ранен пробив и поведе с 3:0. Баутиста Агут не успя да запише уинър на сметката си до петия гейм, тъй като играеше твърде предпазливо и не се чувстваше комфортно на твърдата настилка в Синсинати. За неудобството на испанеца спомогна и играта на Григор, която не му позволи да разгърне неговия стил на игра.

Втората част започна с размяна на два пробива, с което изглеждаше, че Баутиста Агут ще се завърне в мача. Двамата тенисисти вървяха гейм за гейм до 3:4, когато се изля дъжд над Синсинати и мачът беше прекъснат. След подновяването Григор изравни резултата, а след това и проби съперника си. Българинът сервира за мача и не даде точка на съперника си, класирайки се за втория кръг.

Повече за развоя на срещата между Григор Димитров и Роберто Баутиста Агут четете в SportLive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес