Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров показа характер и класа и надделя над Хачанов

27 октомври 2020, 17:05 часа • 5789 прочитания

Първата ни ракета Григор Димитров стартира летящо на турнира във Виена. Най-добрият ни тенисист победи в два сета със 7:6 (6), 6:3 руснака Карен Хачанов. Българинът показа солидна игра, като първият сет бе по-оспорван, но във втория не остави съмнения кой е по-добрият на корта.

Димитров завърши двубоя с 5 аса и 82 процента спечелени точки на първи сервис. По този начин Григор се класира за втория кръг на турнира, където ще се изправи срещу третия поставен Стефанос Циципас или германеца Ян-Ленард Щруф, които се изправят един срещу друг в сряда.

Подробности за развитието на двубоя прочетете в SportLive.bg.

ПЪРВИ СЕТ

Двубоят започна равностойно, като и двамата спечелиха първите си подавания за 1:1. Благодарение на добрите сервиси и бързите геймове сетът влезе в тайбрек, който да реши всичко.

В него Григор бързо дръпна с 3:0, но допусна изравняване, като на негов сервис заради непредизвикана грешка изпусна мини пробива - 3:3. Въпреки това българинът показа характер и успя да триумфира в сета.

ВТОРИ СЕТ

Сетът започна отлично за българина. Първото подаване бе взето без проблем от Григор, давайки само точка на руснака. Първата ни ракета достигна до ранен пробив, като Хачанов допусна две непредизвикани грешки и двойна грешка, които улесниха задачата на Димитров. В третия гейм Димитров осъществи обрат от 15:30 и увеличи преднината си в сета. До неговият край българинът бе стабилен и напълно заслужено стигна до крайния успех.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Мачът от първия кръг между двамата тенисисти е първи в програмата на състезанието и ще се изиграе на централния корт.

Това ще бъде първа среща между тях. Жребият за Григор във Виена не е никак лек, като при победа над Хачанов българинът най-вероятно ще играе срещу Стефанос Циципас, който съвсем наскоро го победи на Ролан Гарос.

Потенциалните следващи съперници на Григор могат да бъдат Денис Шаповалов на 1/4-финалите и Новак Джокович на 1/2-финалите.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес