Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров: Не мисля, че съм много далеч от нивото на Алкарас и Джокович

25 май 2023, 12:50 часа • 1380 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров сподели, че нивото му не е много далеч от това на лидерите в световната ранглиста Карлос Алкарас и Новак Джокович. Родният тенисист допълни, че в последните си мачове срещу тези двама съперници не е успял да покаже най-доброто от себе си. Въпреки това той смята, че е доста близо до оптималното си ниво.

Гришо също така сподели, че очаква в следващите месеци да му се случат хубави неща на корта и допълни, че вече няма какво да доказва на никого, освен на себе си. Вчера той стартира участието си на турнира в Женева с експресна победа.

Новак Джокович

„Това, че отпаднах в последните турнири от Алкарас и Джокович не ми позволи да покажа на корта всичко, което правя на тренировка. Но това за пореден път ми показа, че в тениса границите са твърде малки. Не мисля, че съм много далеч от тези двамата, както и не мисля, че съм далеч от най-доброто си ниво. Чувствам се добре във всички фази - движа се добре по корта, удрям отлично топката“.

„Наистина вярвам, че в следващите месеци могат да ми се случат хубави неща. Няма какво повече да доказвам на никого, освен може би на себе си, че все още съм способен на хубави неща. Вярвам в това и работя много, за да се случи“, заяви Димитров.

ОЩЕ: Григор Димитров засвидетелства любовта си към гаджето.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес