Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров изтегли приемлив жребий в Индиън Уелс

05 март 2014, 07:56 часа • 118220 прочитания

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров за пръв път в кариерата си влезе като поставен в най-високата категория турнири, провеждащите се под егидата на ATP – Мастърс (турнирите от Големия шлем се провеждат под егидата на ITF). Григор е поставен под номер 15 на Мастърса в Индиън Уелс и започва директно от втори кръг, а жребият му отреди да играе срещу Робин Хаасе или квалификант.

Григор реално извади късмет с жребия, като се намира в третата четвърт на схемата. Най-близкият поставен до него е познайникът му Ернест Гулбис, с когото може да играе в трети кръг – с него през тази година той игра два пъти, като загуби в Ротердам и победи в Акапулко, а това бяха първите му сблъсъци с мощния латвиец в кариерата му. Ако играе с Хаасе, това ще е втори мач за годината и в кариерата на Григор с холандеца и ще е или в събота (8 март), или в неделя (9 март). Димитров победи Хаасе на турнира в Брисбейн в началото на годината. Евентуално в четвърти Димитров би играл с намиращия се в страхотна форма Томаш Бердих, срещу когото има две победи в два мача.

В половината на Григор Димитров водач е Новак Джокович, а другите известни имена тук са Жо-Вилфред Цонга, Джон Иснър, Ришар Гаске. Истинска касапница обаче представлява другата половина на схемата – там са Рафаел Надал, Роджър Федерер, Анди Мъри, Станислас Вавринка, както и младите звезди Милош Раонич и Йержи Янович. Тук можем да станем свидетели на четвъртфинали между Надал и Мъри, както и между Федерер и Вавринка, а победителите от тези евентуални сблъсъци биха се срещнали на полуфинал.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес