Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна от 7-ия в света в Монте Карло (ВИДЕО)

11 април 2024, 20:41 часа • 5356 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров пропусна два мачбола и загуби от Холгер Руне с 6-7(9), 6-3, 6-7(2), отпадайки на 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Гришо бе напът да направи страхотен обрат, но в края на третия сет изпусна два мачбола на сервис на Руне, а след това изгуби и втория тайбрек в мача.

Григор Димитров

Григор Димитров загуби от Холгер Руне в Монте Карло

Първият сет започна изключително равностойно, но в седмия гейм 7-ият в света Руне успя да пробие сервиса на Гришо. В последния възможен момент в сета Григор Димитров успя да върне пробива и да изравни геймовете за 5:5. Стигна се до драматичен тайбрек, в който Руне успя да победи с 11:9 точки.

Григор си взе поука от първата част и още в откриващия гейм на втория сет осъществи пробив. Руне пък така и не успя да затрудни сервиса на Гришо и дори не стигна до брейкбол в сета. Частта завърши с още един пробив за Димитров, с което българинът спечели сета с резултат 6:3 гейма.

Гришо пропусна два мачбола

В началото на третия сет силите отново се изравниха. Григор стигна до брейкбол във втория гейм, но не успя да се възползва. След това пък Руне имаше шанс да пробие в петия гейм, но този път Гришо отрази точката за пробив. При 6-5 и сервис на Руне българският тенисист стигна до два мачбола, но не успя да се възползва.

Датчанинът вкара мача в тайбрек, където си осигури ранен аванс от 4-0 точки, с два минипробива. След това за Гришо бе почти невъзможно да се върне в мача. Той спечели следващата точка, но Руне добави още две на сметката си, за да си осигури пет мачбола. От втория опит той спечели тайбрека със 7:2 точки и затвори мача в своя полза.

Това бе втори мач за деня и за Григор, и за Руне, които трябваше да доиграват мачовете си от втория кръг на надпреварата. По-рано през деня Григор Димитров победи Миомир Кецманович. На 1/4-финалите пък Холгер Руне ще се изправи срещу италианеца Яник Синер.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес