Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров избегна Саша Зверев на финала в Женева

26 май 2023, 20:12 часа • 3525 прочитания

Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров научи името на съперника си на финала на турнира на клей от сериите ATP 250 в Женева. Гришо, който по-рано отстрани 9-ия в света Тейлър Фриц след обрат, ще спори за трофея с чилиеца Николас Джари.

Александър Зверев отпадна на полуфиналите в Женева

Гришо избегна сблъсък срещу бившия номер 2 в света Александър Зверев, който загуби от Джари с 6-7(3), 3-6 за 1 час и 48 минути. В първия сет не се стигна до пробиви, а в табрейка Зверев изостана с 0:4 точки, след което нямаше не стигна шанс да се върне в сета.

Майсторът на клея Николас Джари 

Във втората част пък Джари направи ранен пробив и след това не пусна инициативата с отличен начален сервис, за да стигне до пети ATP финал в кариерата си. Той има две спечелени титли - и двете на клей на турнирите в Бастад през 2019-а и в Сантяго през 2023-а.

Джари има една победа над Григор Димитров

Григор Димитров се е изправял само веднъж срещу Николас Джари - през 2019-а. Тогава българинът губи от Джари след трисетов обрат на турнира в Барселона, който също е на клей. Червените кортове са любимата настилка на чилиеца, който се намира и в много добра форма.

Кога е финалът на Григор Димитров в Женева

Големият финал в Женева между Димитров и Джари ще се играе в събота от 16:00 часа българско време. Следете всичко за Григор Димитров и тениса в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес