Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров и Цветана Пиронкова научиха съперниците си в първи кръг на US Open

28 август 2020, 10:48 часа • 3652 прочитания

Трима българи попаднаха в основната схема на Откритото първенство на САЩ – US Open, двубоите от които започват на 31 август.

При мъжете България ще бъде представена от Григор Димитров. На старта бившият №3 в света ще срещне американеца Томи Пол. Българинът, който е поставен под №14 в основната схема, е полуфиналист от миналата година, когато отстъпи пред Данийл Медведев (Русия).

Димитров има неприятен спомен от среща с Пол. През тази година българинът загуби от американеца с 4-6, 6-7(6), 6-3, 7-6(3), 6-4, 6-7(7-10) и отпадна от Australian Open 2020.

Вижте кого може да срещне Димитров при успех срещу Пол в SportLive.bg. Става въпрос за негов познайник от когото загуби съвсем наскоро. Откритото първенство на САЩ започва на 31 август.

Бившата първа ракета при дамите на България Цветана Пиронкова ще се изправи на старта срещу 21-годишната рускиня Людмила Самсонова.

Това ще е първи официален мач за Цвети от 3 години насам, след като за последно игра на Уимбълдън през лятото на 2017-а година. Ако успее да надвие съперничката си в първи кръг, 32-годишната пловдивчанка ще си осигури среща с победителката от двубоя между световната №16 Гарбине Мугуруса или японката Нао Хибино.

Актуалната първа ракета на България Виктория Томова стартира с мач срещу талантливата американка Аманда Анисимова, която е поставена под №22. Във втори кръг Томова може да се изправи срещу рускинята Наталия Вихлянцева или представителката на домакините Катрина Скот.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес