Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров губи точки, но остава в топ 10 на световния тенис

23 септември 2024, 12:03 часа • 716 прочитания

Тенисист номер 1 на България Григор Димитров запазва мястото си в топ 10 на света в обновената ранглиста на ATP. В понеделник класацията показва, че Гришо губи 45 точки от актива си, но това няма да повлияе на неговата позиция в световната ранглиста.

Григор Димитров заема 10-о място в световната ранглиста на ATP

Григор заема 10-о място с актив от 3920 точки. Единственият друг тенисист от топ 10, който губи точки, е вторият в света Александър Зверев. Той е назад с 200 точки, с което остава със само 185 пункта пред третия Карлос Алкарас. Лидер остава Яник Синер.

Григор Димитров и Карлос Алкарас

Гришо остава в битката за Финалите на ATP в Торино

Григор Димитров е десети и в класацията за Финалите на ATP в Торино, където ще играят най-добрите осем за годината. Българинът е на по-малко от 500 точки от осмия в класацията Алекс де Минор, а пред него е и Новак Джокович, който обаче няма амбиции да участва там.

При жените Виктория Томова се изкачи с три места в световната ранглиста на WT и вече е 51-а в класацията. Тя е на пет места от рекордното си 46-о място, достигнато това лято. Предстои азиатското турне, където и мъжете, и жените ще атакуват едни от последните турнири за сезона.

ОЩЕ: Григор вдъхнови Алкарас да изведе Европа до драматичен триумф на Laver Cup (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес