Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров беше спрян от кандидат-шампиона Мъри на US Open

06 септември 2016, 04:30 часа • 3888 прочитания

18 хиляди зрители на централния корт "Артър Аш" в Ню Йорк очакваха шоу от Григор Димитров и Анди Мъри, но, за съжаление, българинът бе тотално разпилян от световния номер 2 и загуби безславно осминафинала от US Open с 0:3 сета.

Шотландецът изуми дори специалисти като коментаторите на Евроспорт и ESPN Матс Виландер и Джон Макенроу с бомбения си сервис със средна скорост от 205 км/ч. В комбинация с неуморимата му защита от 2 метра зад основната линия не бе изненадващо, че Мъри спечели безапелационно с 6:1, 6:2, 6:2.

Подробности за мача на Григор Димитров и Андри Мъри вижте в Sportlive.bg

Григор Димитров остана с три победи от 10 мача с британския герой в тениса, като в двубоя им в Ню Йорк не бе нищо повече от статист, който нямаше никаква идея как да противодейства на Мъри. Но съперникът на Гришо не само не е случаен и не просто има само един загубен мач от финала на Ролан Гарос до днес - той е на мисия да детронира Новак Джокович от лидерството в световната ранглиста.

В крайна сметка Мъри продължава уверено и впечатляващо към финала на US Open, а Гришо има шанса да се наслади на едва второто участие в кариерата си на осминафинал в Ню Йорк.

Мнозина очакваха Димитров да загуби, но не го направи по-доблестно главно заради изненадващо добре използваните оръжия от страна на Мъри - скоростта на сервиса му бе неузнаваемо висока, тактиката му бе безупречна, а и Гришо спомогна за срива си с големия брой непредизвикани грешки и твърде слаба ефективност от първо подаване.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес