Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Федерер стартира успешно в Базел

22 октомври 2013, 10:13 часа • 37295 прочитания

Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер започна участието си на турнира в родния Базел с убедителна победа над французина Адриан Манариньо с 6:4, 6:2, предаде БГНЕС.

Швейцарският маестро се нуждае от силно представяне през тази седмица, за да увеличи шансовете си за класиране на финалния Мастърс на осемте най-добри за годината, като шеста титла от Базел на практика ще му осигури участие на заключителния турнир в Лондон. 32-годишният Федерер спечели 10 от последните 12 гейма в мача, за да стигна до успеха след само час и 11 минути игра. Роджър обаче се движеше малко по-бавно от обичайното и беше доста подпомогнат от купищата непредизвикани грешки, дошли от ракетата на нервния Манарино.

"Мисля, че това бе доста добро представяне като за първи кръг. Имах някои добри моменти и някои по-лоши. Борих се и останах позитивен през цялото време. Не спрях да бъда агресивен, както искам да играя през цялата седмица", сподели носителят на 17 титли от Големия шлем след двубоя.

На осминафиналите той ще срещна Денис Истомин или Орасио Себайос, а на четвъртфинал може евентуално да играе с нашия Григор Димитров. Димитров стартира в Базел утре, с мач срещу Радек Щепанек.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес