Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Федерер се оперира, пропуска целият сезон на клей - планът е да се върне на трева

20 февруари 2020, 13:57 часа • 2221 прочитания

Най-титулованият тенисист що се отнася до Големия шлем към днешна дата - Роджър Федерер, ще пропусне всички турнири до сезона на трева тази година. Причината - артроскопия на дясното коляно.

Федерер сам съобщи новината чрез официалния си профил в Twitter. Той сподели, че е имал проблем в дясното коляно, без да уточнява какъв е той и се е надявал да отшуми, но това не се е случило и след консултация с екипа си е взел решение за операция. Припомняме, че през 2016 година швейцарецът пропусна няколко месеца от сезона, след като на "Уимбълдън" получи травма в лявото коляно - скъсан менискус, за да се върне през 2017 година и да спечели Australian Open.

Новината означава, че Федерер няма да защитава две от титлите си от миналата година - тази в Дубай, която беше рекордния му трофей номер 100 в турнири на ATP, както и тази от Мастърса в Маями. Федерер ще пропусне и "Ролан Гарос", където по-рано през годината обяви, че мисли да участва.

В момента швейцарецът е номер 3 в ранглистата, но едва ли ще остане на тази позиция до завръщането си. Голямата му цел за сезона е участие на Олимпиадата в Токио.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес