Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Федерер надделя над Надал в класика между двамата на "Уимбълдън"

12 юли 2019, 22:05 часа • 4455 прочитания

Мач №40 между Роджър Федерер и Рафаел Надал се превърна в поредната класика в съперничестовото на двамата велики тенисисти, но радостта от полуфинала на "Уимбълдън" ще остане за швейцарския ветеран. Легендата, който след по-малко от месец ще навърши 38-годишна възраст, се добра до 7:6(3), 1:6, 6:3, 6:4 над големия си съперник и в неделя ще се бори за титла №9 в "Меката на тениса".

Двата ключови фактора за победата безспорно бяха сервисът и ретурът на Маестрото. Той записа 68% ефективност при първи начален удар и допусна само 1 непредизвикана грешка. В същото време ретурите му бяха почти безпогрешни, като Надал постоянно натискаше на бекхенд страната на съперника, но Федерер беше подготвен за това и с интересен блок бекхенд превърна сервиса на Надал в оръжие срещу самия него.

Това беше 40-ият мач между двамата, като Надал продължава да води категорично в пряката статистика - 24:16, включително и в мачовете от Големия шлем - 10:4. На "Уимбълдън" това беше 4-ият им мач, като Федерер поведе с 3:1 в пряката статистика между двете привидно неостаряващи легенди на световния тенис.

В неделния финал пък Роджър Федерер ще се изправи срещу другия си голям опонент в последното десетилетие - Новак Джокович, който по-рано днес спечели срещу Роберто Баутиста-Агут. Подробности за мача Роджър Федерер - Рaфаел Надал четете в Sportlive.bg.

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес