Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето къде и кога да гледаме зрелището Григор Димитров - Новак Джокович

20 януари 2023, 09:59 часа • 20165 прочитания

Новата 2023 година започва обещаващо за българския спорт, след като най-добрият ни тенисист Григор Димитров си уреди сблъсък срещу бившия номер 1 Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия. Двамата ще премерят сили в третия кръг от надпреварата, а мачът е в събота.

Съперничеството Григор Димитров - Новак Джокович

Димитров и Джокович имат общо десет срещи помежду си, като статистиката е изцяло в полза на Ноле - девет победи. Единствената победа на Григор датира от 2013-а, когато спечели в три сета на Мастърс турнира на клей в Мадрид. Последният им мач пък е от 2019-а на Мастърс-а в Париж.

Джокович абсолютен фаворит в Мелбърн

Новак Джокович е абсолютният фаворит на Australian Open, преследвайки десета титла в Мелбърн. Шансовете на сърбина се увеличиха, след като трима от фаворитите вече отпаднаха. Той стартира годината с 92-ра титла в кариерата си, показвайки, че се намира в отлична форма за първия за годината турнир от Големия шлем.

Григор Димитров и Новак Джокович

Превъзходната форма на Григор Димитров

Григор Димитров обаче също показва завидна форма, която навярно се дължи и на подновяването на работата му с Даниел Валверду - треньорът, с който Гришо стигна до третото място в света през 2017-а. В първите си два мача на Аустрелиън Оупън 2023 Гришо записа две експресни трисетови победи - над Аслан Карацев и над Ласло Джере.

5-часовата битка, в която Надал отказа Григор Димитров от финал в Големия шлем (ВИДЕО)

Травма тормози Джокович

Джокович пък отнесе испанеца Роберто Карбайес Баена в три сета. Във втория си мач обаче Ноле изненадващо загуби сет срещу френския квалификант Енцо Куако, а по време на срещата сърбинът даде знак за контузия, като се наложи и влизането на медицински екип. Все пак той продължи нормално срещата и изглежда, че проблемът не е сериозен.

Новак Джокович

Мачът Димитров - Джокович в удобен час за гледане

Григор Димитров прекара едва 94 минути на корта срещу Джере, което му дава и свежест, и самочувствие преди срещата с Джокович. Двубоят между тях ще се проведе в събота, като ще открие вечерната сесия на Rod Laver Arena. Това означава, че срещата ще започне не преди 10 часа българско време - удобен час за гледане за българските фенове.

Коя телевизия ще излъчи мача на Гришо и Джокович?

Първите два мача на Григор бяха излъчвани на сайта на "Евроспорт". Сега обаче по всяка вероятност двубоят на българина срещу Новак Джокович ще бъде излъчен в телевизионния ефир на Eurosport. Ако нямате възможност да гледате срещата, можете да проследите Григор Димитров - Новак Джокович НА ЖИВО в Actualno.com!

ОЩЕ: Парите на Григор от тениса - 8 пъти по-малко от тези на Джокович

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес