Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екзекуторът на Уилямс: Концентрирах се, защото нямаше какво да губя

29 юни 2014, 16:36 часа • 10835 прочитания

Французойката Ализе Корне наказа Серина Уилямс в третия кръг на Уимбълдън или имаше късмет, че американката направи 29 непредизвикани грешки? Анализите по-късно, но Корне продължава след като отнесе №1 в света с 1:6, 6:3, 6:4. 24-годишната френска тенисистка рискува след загубен първи сет. Игра ва банк и с 88% перфектни излизания на мрежата стигна до 1/8 финал. Там ще се изправи срещу талантливата канадка Южени Бушар, която победи Андреа Петкович в два сета.

"Аз просто не мога да повярвам", каза замаяна от победата френска тенисистка.  "Преди няколко години, аз дори не можех да играя на трева, бях толкова зле. А Серина е у дома си, тя играе много добре тук. Уау, това е просто една мечта. Опитах се да се боря за всяка точка. Не знам как го направих, само със сърцето. Тя играе много добре, но аз се опитах да се съсредоточа и да се уверя, че няма какво да губя.

Уилямс ми помогна малко, защото тя направи две големи грешки, тя е човек като всички. "Това е най-големият и престижен турнир от Големия шлема, а Серина е №1 и е спечелила толкова много титли на Уимбълдън. Ще трябва да празнуваме с моя екип", казва Ализе Корне.

Серина Уилямс има 17 спечелени титли от Шлема, но не последователно и това се превръща проблем за нея. Това отпадане и четвъртото й през последните пет участия - да напусне Ал Инглънд клъб в четвърти кръг или по-рано. И поражението й идва едва 3 седмици, след като беше победена във втория кръг на Ролан Гарос.

Ето някои интересни факти на Ализе Корне.

1. Тя е 24 години ии идва от средиземноморското пристанище Ница.

2. Спечелила е четири титли на сингъл на WTA, като последната е през април в Катовице.

3. Корне спечели само един от последните си четири мача срещу Уилямс, тази година на полуфиналите в Дубай.

4. Тя има загуба от сестрата на Серина - Винъс Уилямс, която никога не е побеждавала в четирите им мача.

5. Победа в събота над Серина, на Уимбълдън е първата на французойката над тенисистка от Топ 20 на турнир от Големия шлем и е първия й успех над действаш №1 в света.

6. Любимата настилка на Корне е глина и тя спечели Ролан Гарос за девойки през 2007 г.

7. Корнет никога преди това стигна до четвъртия кръг на Уимбълдън и никога не е минавала 1/16 финалите на турнир от Големия шлем.

8. Французойката направи дебюта си в Големия шлем на Ролан Гарос през 2005 г, когато е на 15 години.Минава първи кръг и губи от сънародничката си Амели Моресмо.

9. Тя достигна най-доброто си класиране до №11, като тийнейджърка през 2009 г. През 2012 г. обаче изпада от стотицата. Отново се връща в последните два сезона и в момента е 24-та.

10. Корнет има котка, наречена Папирус и куче на име Анди.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес