Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Долгополов развенча Надал

11 март 2014, 08:08 часа • 18977 прочитания

Действащият шампион в Индиън Уелс и световен номер едно Рафаел Надал отпадна още в трети кръг на турнира след невероятна драма срещу украинеца Александър Долгополов – 3:6, 6:3, 6:7 (5).

Впечатлението, че през този сезон Надал ще изпитва сериозни затруднения предвид цялата картина на кариерата му – една супер година и следваща по-посредствена, белязана често и от контузии и болежки, се затвърди в един миниотрязък срещу Долгополов. Показателно е, че досега украинецът не беше вземал и сет на Надал, но днес показа, че може срещу един разколебан и крайно неуверен на сервис Рафа.

Мачът стартира с четири поредни пробива, като Надал пробиваше първи, но не успяваше да развие аванса си. За капак Долгополов проби отново при 4:3 и успя да затвори сета след няколко по-рискови отигравания, които не дадоха шанс на Надал. През втория сет Надал показа известна стабилност и овладя рисковете в играта си, което му позволи да изравни сетовете.

Истинската драма обаче беше в последния сет – Долгополов проби при 3:2 гейма след серия атрактивни печеливши удари и при 5:3 сервираше за мача. Последва пълен обрат – украинецът не взе и точка в гейма си, завършвайки го с двойна грешка. Стигна се до тайбрек, където Надал поведе с 4:2 точки, но украинецът не се предаде, върна се в мача и при 5:5 измъкна точката след страхотна защита. Тогава, на мачбол, дойде драмата – Долгополов направи ас, но „Ястребовото око” показа милиметър аут. След втория сервис обаче украинецът веднага атакува и с мощен форхенд матира шампиона.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес