Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович си уреди втори финал срещу Синер - атакува рекордна 5-а титла в Шанхай! (ВИДЕО)

12 октомври 2024, 16:31 часа • 928 прочитания

Сръбската тенис звезда Новак Джокович успя да се класира за финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, след като победи финалиста от US Open Тейлър Фриц с 6-4, 7-6(6) на полуфиналите на надпреварата. Така сърбинът си уреди втори финал в кариерата срещу Яник Синер, с когото преди година спореха и за титлата на Финалите на ATP, като тогава победата бе за Ноле.

Джокович отстрани Фриц и е на финал в Шанхай

Джокович се завърна подобаващо след US Open през септември, където бе последното му участие. Сърбинът записа няколко поредни победи, а на 1/2-финалите успя да пречупи и Фриц, за да може да си гарантира мач за титлата срещу водача в световната ранглиста. Новак ще опита да спечели рекордна пета титла в Шанхай, като и в момента държи рекорда с четирите си отличия.

Новак Джокович

Джокович срещу Синер: кой ще спечели титлата в Шанхай?

Яник Синер пък ще иска да изравни баланса в срещите срещу Ноле, тъй като в момента изостава - три победи срещу четири за сърбина. Италианецът вече си гарантира, че ще завърши 2024 година като номер 1 в тениса, но иска да продължи да трупа точки и трофеи - особено срещу Джокович, който все още се явява много сериозен опонент за него.

По-рано Яник Синер спря "чешката приказка" в Шанхай (ВИДЕО), за да си уреди място на финала.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес