Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович победи Надал в последния мач в 18-годишното им съперничество (ВИДЕО)

19 октомври 2024, 22:25 часа • 849 прочитания

Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович победи испанската тенис легенда Рафаел Надал с 6-2, 7-6(5) в последния мач от над 18-годишното им съперничество. Ноле се наложи над Рафа в малкия финал на демонстративния турнир Six Kings Slam в Саудитска Арабия, който подгря големия финал между Яник Синер и Карлос Алкарас.

Джокович и Надал се сбогуваха с един последен мач в Саудитска Арабия

Двубоят бе изключително емоционален, като двамата демонстрираха взаимно уважение по време на мача и след него. Ноле дори прикани Надал да не си тръгва от тениса и да остане още малко в спорта, след като преди дни испанецът обяви, че ще сложи край на състезателната си кариера след Купа Дейвис в края на годината.

Рафаел Надал и Новак Джокович

Ноле завършва съперничеството си с Рафа с лек превес

Тъй като срещата бе демонстративна, тя не влиза в официалните двубои между Джокович и Надал на ниво ATP. Там двамата имат 60 мача един срещу друг, като сърбинът има лек превес с 31 победи срещу 29 за Надал. Последният им официален двубой бе на Олимпийските игри в Париж тази година, когато Ноле победи Рафа, а по-късно стана и олимпийски шампион.

Двубоят в Саудитска Арабия бе последният мач между двамата, с което на практика се слага край на многогодишното им съперничество. Ноле каза по-рано, че съперничеството с Рафа му е повлияло най-силно в кариерата. А ето и видео от историческия последен мач между Надал и Джокович, изигран в Саудитска Арабия:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес