Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович ляга под ножа, поставил си е амбициозна цел

05 юни 2024, 14:06 часа • 1551 прочитания

Номер 1 в световния тенис Новак Джокович ще се подложи на операция на коляното. Това стана ясно днес. Както е известно, сърбинът има скъсан медиален менискус. Тежката контузия го принуди да прекрати участието си на Ролан Гарос, където достигна до 1/4-финалите преди да се откаже.

Джокович ще се оперира днес в Париж

Новак Джокович ще бъде опериран днес. Интервенцията ще бъде извършена в специализирана клиника в Париж. От екипа на тенисиста са потвърдили новината пред сръбските медии като е ясно, че той ще остане във френската столица, а за него ще се погрижат най-добрите лекари в страната.

Джокович е аут от Уимбълдън, иска да участва на Игрите в Париж

Джокович със сигурност ще пропусне третия за годината турнир от Големия шлем – Уимбълдън. Сърбинът обаче си е поставил амбициозна цел. Той иска да се завърне на корта възможно най-бързо и да участва на Олимпийските игри в Париж. Надпреварата стартира на 26 юли.

Заради отказването си от Ролан Гарос пък Джокович ще сдаде първото място в световната ранглиста. В понеделник там официално ще се изкачи Яник Синер, който вчера отстрани Григор Димитров.

ОЩЕ: Гришо пак събра погледите: Светкавично бърз и фамозно техничен (ВИДЕО)

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес