Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитров записа първа победа за годината - на двойки

06 януари 2015, 10:40 часа • 36289 прочитания

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров стартира новия сезон с успех, макар че става въпрос за мач на двойки. На турнира в Бризбън Димитров и партньорът му от Австралия Танаси Кокинакис победиха с 2:1 сета (6:3, 3:6, 10:8) двойката Жереми Шарди/Лукаш Кубот.

Във втори кръг на двойки хасковлията и австралиецът ще спорят с поставените под №3 Роберт Линдстед/Марсин Матковски.

На Димитров му предстои нов мач срещу Шарди на сингъл, който ще се играе утре сутринта, около 06:30 часа българско време. Партньорът му на двойки Кокинакис, който е само на 18 години, поднесе една от изненадите в първи кръг, побеждавайки поставения под №8 Жулиен Бенето.

Самият мач премина по следния сценарий - пробив в шестия гейм на първия сет за Димитров и Кокинакис, който се оказа достатъчен за първата част. Във втората сервисът на Григор беше пробит в самото начало, но последва моментално връщане на пробива. Все пак противниците на българо-австралийската двойка пак пробиха, за 3:5 и изравниха резултата в сетовете. В решаващия шампионски тайбрек Димитров и Кокинакис изостанаха с шокиращите 1:5 точки, но двамата направиха впечатляващ обрат, като от 6:8 точки изоставане спечелиха и четирите следващи разигравания, което им донесе успеха.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес