Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цвети Пиронкова започна Australian Open с убедителна победа

13 януари 2014, 11:29 часа • 26957 прочитания

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова започна ударно тазгодишния Australian Open след като взе победа с 6:3, 6:2 над испанката Силвия Солер-Еспиноса.

Първият сет отиде на сметката на българката с резултат 6:3 гейма, като впечатляващото в играта на Цвети беше представянето от сервис. Пиронкова изигра пет сервис гейма и ги спечели всичките на нула – 20:0 точки. Цвети успя да направи пробив в шестия гейм на частта, като се възползва от първия си шанс в гейма, след като можеше да пробие още в четвъртия гейм, но тогава Солер-Еспиноса се спаси.

Вторият сет започна с два по-трудни сервис гейма за Цвети, но тя успя да ги вземе, макар че й се наложи да спасява две точки за пробив в четвъртия гейм. И логично, след като испанката не можа да се възползва от шансовете си, Цвети го стори. Тя направи пробив в петия гейм, отново още при първия открил й се шанс. Това вече сломи испанката, която до края на мача повече не взе гейм.

Във втори кръг Цвети излиза срещу звездата на домакините Саманта Стоусър, която по-рано днес спечели също с 2:0 сета срещу Клара Закопалова. Двубоят ще се играе в сряда, 15 януари и ще е на телевизионен корт. Досега Цвети не е преминавала втори кръг на Australian Open.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес