Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цвети Пиронкова даде всичко от себе си, но не успя да спре Серина Уилямс в Мелбърн

03 февруари 2021, 11:05 часа • 5805 прочитания

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не успя да намери противодействие на свирепата игра на Серина Уилямс и отпадна от турнира "Яра Волей Класик" в Мелбърн след поражение с 1:6, 4:6 от бившата №1 в света.

За съжаление Пиронкова започна мача лошо и допусна пробив още в първия си сервис гейм. Уилямс затвърди пробива си и взе инициативата в мача. До края на сета българката не намери начин да се противопостави на съперничката си и успя да спечели само 1 гейм.

През втория сет обаче Цвети успя да намери съпротивителни сили срещу Уилямс. Тя успя да стигне до паритет в геймовете до 4-4, но в крайна сметка преклони глава пред най-силната американска състезателка.

Българката спаси 3 мачбола, но не успя да стори това при четвъртия. Пловдивчанката не успя да застраши сервиса на Уилямс нито веднъж в целия двубой.

Американката записа шеста победа от шест мача срещу Цвети. Представителката ни стартира в турнира с победа над рускинята Людмила Самсонова, след което отстрани и хърватката Дона Векич.

Подробности за развитието на мача прочетете в SportLive.bg.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес