Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Циципас вдигна скандал в Шанхай - влезе в дълга разправия със съдията на стола (ВИДЕО)

09 октомври 2024, 17:03 часа • 474 прочитания

Гръцката тенис звезда Стефанос Циципас влезе в разправия със съдията на стола по време на 1/8-финалния си мач срещу руснака Даниил Медведев. Гръцкият тенисист загуби мача с 6-7, 3-6, след като не показа най-добрия си тенис, а във втория сет изкара яда си на рефера.

Стефанос Циципас просрочи времето си за сервис и побесня срещу съдията

Циципас се ядоса на предупреждение от съдията за просрочено време за сервис. От известно време насам в тениса има автоматичен брояч, който дава знак при просрочено време от сервиращия. Циципас обаче видя лично отношение от съдията, като смята, че това се случва често към него от известно време насам.

Автоматичен брояч казва кога сервиращият е просрочил времето си

Гъркът настоя, че е изряден във времето за сервис, като смята, че има много други тенисисти, които се бавят много повече от него, но не биват санкционирани. Съдията на стола не се съгласи с това и се опита да му обясни, че броячът е автоматичен и той няма отношение към него, но Циципас сякаш не искаше да го слуша.

Именно затова Стефанос настоя и да се види с супервайзъра на мача, като влезе в подобна разправия и с него. След няколко минути спорът приключи, а мачът все пак продължи, като Медведев успя да запази нивото си на концентрация и да спечели срещата.

И докато мачът между Циципас и Медведев ще бъде запомнен със скандала между гърка и съдията, то срещата между Карлос Алкарас и Гаел Монфис бе истински спектакъл (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес