Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Циципас след победата над Надал: Изиграх един от най-силните си мачове

12 май 2019, 11:06 часа • 3973 прочитания

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас не скри огромната си радост, след като победи световния номер 2 Рафаел Надал на полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Мадрид.

Циципас нямаше нито една победа в три мача срещу испанеца, но успя да го победи с 6-4, 2-6, 6-3, за да се класира на втория си финал от Мастърс сериите. Там той ще срещне водача в схемата и световен номер 1 Новак Джокович. Финалът в Мадрид е днес от 19:30 часа българско време.

„Тази победа означава много за мен. Радвам се, че успях да се докажа. Изиграх един от най-силните си мачове през годината. Борих се до последно и се наслаждавах на играта. Много е хубаво, когато можеш да играеш по подобен начин. Ключът към успеха бе психическата ми издържливост във важните моменти, когато успях да бъда решителен. Трябва да се възползвам от шансовете си. Рафа е боец и не ти дава лесни точки. Срещу него трябва да се бори за всяка точка“, коментира Циципас след успеха, предаде БГНЕС.

„На финала трябва да играя по същия начин. Ще бъде тежък мач, защото Джокович е в добра форма. Знам, че той иска титлата, колкото мен“, допълни младокът.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес