Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чех хвърли бомбата в Шанхай: "Непобедимият" Алкарас е аут от Мастърса! (ВИДЕО)

10 октомври 2024, 16:14 часа • 1179 прочитания

Един от тенисистите в най-добра форма - Карлос Алкарас, изненадващо загуби от 33-ия в световната ранглиста Томаш Махач от Чехия със 6-7(5), 5-7 на 1/4-финалите на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Испанецът, който бе в серия от 12 поредни победи, се пропука в ключовите моменти и в два сета, за да пропусне възможност за нов дуел срещу световния номер 1 Яник Синер.

Карлос Алкарас отпадна от Мастърса в Шанхай

Махач постигна най-значимия успех в кариерата си, стигайки до полуфиналите на Мастърса в Шанхай. Чехът се постави в трудна ситуация във втория сет, когато допусна обрат от 3-1 гейма, но все пак успя да стигне до победата. Така той си уреди мач на полуфиналите срещу Яник Синер, който по-рано разби Даниил Медведев за пореден път.

Томаш Махач

Другите два четвъртфинала от Мастърса в Шанхай ще се изиграят в петък. Тейлър Фриц ще се изправи срещу Давид Гофен, докато Новак Джокович ще премери сили с палача на Григор Димитров - Якуб Меншик, който е санародник на Томаш Махач и е само на 19 години.

Мастърсът в Шанхай слага край на азиатското турне, след което тенисистите ще се завърнат към Европа за финалните турнири от сезона. Вече е ясна и програмата на Григор Димитров до края на 2024 година, като голямата въпросителна е дали ще вземе участие във Финалите на АТП в Торино.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес