Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България започна с победа над Албания за "Купа Дейвис"

02 май 2012, 18:11 часа • 6677 прочитания

България надви Албания с 2-0 победи на старта на надпреварата от група "Б" на състезанието от ІІІ-та група на зона "Европа" в турнира за Купа "Дейвис".

Първата ни ракета Григор Димитров срази ракета номер едно на албанците Флавио Дече с 6-1, 6-1. По този начин, страната ни спечели двубоя с албанците с 2-0 победи, тъй като по-рано днес Димитър Кузманов започна по блестящ начин кампанията на страната ни, след като срази с 6-1, 6-0 втората ракета на Албания Рей Пелуши.

"Винаги съм подкрепял отбора и съм играл, когато имам възможност. Олимпиадата е една от причините да играя, но подкрепата на публиката също ме мотивира. Радвам се, че този път успях да играя за България. Винаги е хубаво, когато се върнеш у дома", каза щастливият хасковлия след днешната победа на кортовете на националния тенис център.

В петък България играе с тима Грузия, който има двама тенисисти с класиране в АТР - Жорже Цивадзе и Александре Метревели.

Българският тим ще се класира за плейофите за влизане във втора Евро-Африканска зона на купа "Дейвис", ако срази грузинците. Там България евентуално ще срещне победителя от група "С", в която сили мерят тимовете на Черна гора, Армения и Македония.

Редактор: Ивайло Кючуков

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес