Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Битка между двама магьосници": Алкарас и Монфис сътвориха шоу в Шанхай (ВИДЕО)

09 октомври 2024, 12:46 часа • 500 прочитания

Младата испанска звезда в тениса Карлос Алкарас постигна 12-а поредна победа, след като надигра френския ветеран Гаел Монфис с 6-4, 7-5 на 1/8-финалите на Мастърса в Шанхай. Двамата тенисисти са сред най-атрактивните играчи в АТП тура и го демонстрираха за пореден път на азиатските кортове.

Карлос Алкарас победи Гаел Монфис в Шанхай

Алкарас, който е поставен под номер 3 в схемата на турнира, се нолжи след близо час и половина. Испанецът проби в края на двата сета, за да се наложи над Монфис. А разиграванията на корта не разочароваха местните фенове, които видяха някои страхотни отигравания от двамата тенисисти.

ОЩЕ: "Алкарас и Синер играят по-добре от Федерер, Надал и Джокович"

Алкарас запази спокойствие за 12-та поредна победа в АТП тура

"Битка между двама магьосници" - така бе определен мачът между Алкарас и Монфис от водещия на корта след приключването на срещата. Алкарас пък изтъкна и основната причина да стигне до победата: "Основното, което се опитах да направя, е да остана спокоен. Просто да контролирам емоциите си."

"Изчаквах шансовете си. Имах няколко възможности, че мога да пробия подаването му във втория сет, но не успях да го направя. В тези моменти се опитах да остана спокоен и да мисля, че ще имам още шансове. Опитах се да остана максимално спокоен по време на мача."

Алкарас може да срещне Синер на 1/2-финалите в Шанхай

"Това ми помогна много да покажа най-добрия си тенис през целия мач. Усещам топката наистина добре. Усещам я много повече, отколкото в Америка", добави още Алкарас, за когото предстои мач срещу Томаш Махач на 1/4-финалите. Испанецът е в половината на Яник Синер, с когото могат да се срещнат на 1/2-финалите.

ОЩЕ: Показно от Григор: С едно движение на китката Гришо матира опонент (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес