Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безапелационен Григор сгази Анди Мъри и чака Зверев на US Open

31 август 2023, 22:07 часа • 6656 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров показа, че се връща към най-добрата си форма, след като буквално прегази бившия №1 в света Анди Мъри във втория кръг на турнира от Големия шлем – US Open. Двубоят завърши с категоричното 6:3, 6:4, 6:1 за родния тенисист, който в следващия кръг ще има тежката задача да се бори с намиращия се на 12-то място в световната ранглиста Александър Зверев.

Григор Димитров отвя Анди Мъри

Димитров демонстрира страхотен тенис и не остави никакви шансове на Анди Мъри. Още в първия сет българинът наложи своя стил на игра и поведе след 6:3. Във втората част Гришо имаше повече проблеми, но въпреки това успя да я спечели след 6:4. В третия сет българинът бе видимо по-свеж от съперника си и затвори лесно частта с 6:1.

Зверев е труден съперник за Григор

По този начин Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ за първи път от 2019-та насам. Там той ще срещне Александър Зверев, който победи доста трудно Даниел Алтмайер със 7:6(6), 3:6, 6:4 и 6:3. Гришо и Зверев се срещнаха два пъти през тази година като и двата пъти германецът победи – на Ролан Гарос и на Мастърс-а в Синсинати. Двубоят между Григор Димитров и Александър Зверев ще се играе в събота.

Вчера Григор Димитров разкри какви са приоритетите му през този сезон.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес