Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без да си дава много зор: Гришо сгази французин на старта на турнира в Куинс (ВИДЕО)

17 юни 2024, 15:52 часа • 2730 прочитания

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров стартира участието си на турнира в „Куинс Клъб“ с лесна победа над представителя на Франция Адриан Манарино. Родният тенисист се наложи над съперника си с 6:1 и 6:2 за близо час игра.

Димитров набързо се разправи с Манарино

Димитров стартира по отличен начин мача и успя да пробие Манарино още при първото му подаване. След това задачата пред българина бе доста лесна, тъй като френският му противник успя да вземе първия си гейм при резултат 5:0 за Гришо. След това Григор нямаше проблем да спечели затвори частта с 6:1.

Втората част започна доста по-равностойно като двамата тенисисти си размениха по два гейма, за да стане резултатът 2:2. След това Димитров реализира пореден пробив, с който поведе. Именно това се оказа и решаващия гейм за българинът, който сломи съперника си и спечели сета с 6:2, а по този начин и мача.

Гришо няма загуба от Манарино

По този начин Григор Димитров записа шестата си победа от общо 6 мача срещу Адриан Манарино. В следващия кръг на надпреварата в Куинс най-добрият български тенисист ще срещне победителя от двойката Себастиан Корда – Карен Хачанов.

ОЩЕ: Каква сума може да спечели Григор Димитров от Уимбълдън?

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес