Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австралиец уби мечтите на Григор Димитров за трети финал от началото на годината (ВИДЕО)

17 февруари 2024, 17:44 часа • 5803 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров се прости с мечтата си да играе трети финал от началото на годината, след като загуби от Алекс Де Минор на полуфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам. Двубоят завърши при резултат 6:4 и 6:3 за австралиеца.

Гришо допусна ранен пробив в първия сет

Двубоят започна по отличен начин за Алекс Де Минор, който записа пробив още в първия гейм. След това австралиецът затвърди пробива си и поведе с 2:0. Последва размяна на геймове и така се стигне до резултат 5:4: за Де Минор. В последния гейм австралиецът нямаше сериозни проблеми при свой сервис и затвори частта с 6:4.

Де Минор стартира втората част с нов пробив

Вторият сет стартира отново с пробив за Де Минор още в първия гейм. В следващия гейм Димитров бе близо до това да върне пробива, но не успя да се възползва и резултатът стана 2:0 за австралийския тенисист. Отново се стигна до размяна на геймове от двамата състезатели и резултатът стана 5:3 за Де Минор. Деветият гейм бе много слаб за Григор Димитров, който при свой сервис допусна да бъде пробит и по този начин загуби мача.

Вчера Димитров хвърли доста усилия, за да стигне до полуфинала в Ротердам.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес