Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анди Мъри оглозга Рафаел Надал и взе Мастърса в Мадрид

10 май 2015, 21:47 часа • 16856 прочитания

Истински шок преживя цяла Испания, след като тенис любимецът ѝ Рафаел Надал беше буквално разпилян от шотландеца Анди Мъри – 3:6, 2:6. Така шотландецът завоюва титлата от четвъртия за годината Мастърс и втория на клей за сезона – този в Мадрид и остава без загуба на клей този сезон.

До този момент в кариерата си Мъри имаше само една титла на клей – взета през миналата седмица в Мюнхен след епичен трисетов мач с Филип Колшрайбер. Но днес Анди не остави никакъв шанс на безспорно най-добрия на клей в историята тенисист – Рафа Надал, който обаче е далеч от най-добрите си дни и вече отстъпва и последната си крепост – землената настилка.

Мъри премина през първия сет благодарение на ранен пробив, който защити успешно, спасявайки точки за връщането му в два поредни гейма – първо две поредни, после само една, за да затвори сета с 6:3. Още по-впечатляващо се представи шотландецът във втората част – с два поредни пробива той поведе с 4:0 и без проблем затвори мача с 6:2, потопявайки в скръб изумената публика в „Каха Махика”.

Вижте пълна картина в Sportline.bg как Мъри унищожи Надал и разклати сериозно всякаква увереност, че Рафа ще защити трофея си на "Ролан Гарос".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес