Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анди Мъри обяви, че ще се откаже от тениса

11 януари 2019, 06:05 часа • 6571 прочитания

Трикратният шампион от турнирите на Големия шлем Анди Мъри (с 2 титли от "Уимбълдън" и 1 от US Open) обяви, че ще спре да се състезава активно. Причината - болките в хълбока и бедрото, с които британецът така и не успява да се справи.

Мъри се контузи преди над година и половина - на "Уимбълдън", и оттогава се мъчи да се справи с травмата, но така и не успява дори да се доближи до нивото, което го направи номер 1 в ранглистата. Преди тазгодишния Australian Open тенисистът отново се оплака от болки и прекрати тренировка със сегашния номер 1 Новак Джокович.

"Не мога да играя с ограничения. Но тези ограничения и болката не ми позволяват да се наслаждавам на състезанията и тренировките", заяви той в Мелбърн, предаде БГНЕС.

"Искам да спра да играя след "Уимбълдън", но не съм сигурен, че ще успея да го направя. Мисля, че е възможно Australian Open да е последният ми турнир", каза тенисистът.

Мъри трябва да играе с испанеца Роберто Баутиста-Агут в първи кръг на тазгодишния Australian Open. Освен 3 титли от Шлема, той има и 2 златни олимпийски медала на сингъл и е единственият тенисист при мъжете, защитил олимпийската си титла - от Лондон 2012 и от Рио 2016.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес