Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

18-годишен българин се класира за 1/2-финалите на Мастърс-а за юноши в Китай

19 октомври 2023, 17:36 часа • 2448 прочитания

Българският талант в тениса Илиян Радулов се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс за юноши, който се провежда в китайския град Чънду. 18-годишният състезател стори това, след като победи представителя на домакините И Джоу с 6:4, 6:7(3) и 6:1. Срещата продължи малко над 2 часа.

Българинът мачка на Мастърс-а в Чънду

Това бе втори успех от два мача за Радулов в груповата фаза на надпреварата. Победата пък осигури на българския талант класиране за полуфиналите. В първия си мач Илиян Радулов се наложи над Артур Геа от Франция с 6:3 и 6:4.

Илиян Радулов

В надпреварата осем тенисисти, които са разпределени в две групи. Завършилите на първите две места състезатели се класират за 1/2-финалите. Утре Радулов излиза в битка за първата позиция в групата срещу представителя на Мексико Родриго Пачеко. Двамата са с актив от две победи и нула загуби.

Страхотен сезон за Илиян Радулов

Илиян Радулов в момента се намира на осмо място в световната ранглиста за юноши. Този сезон той спечели турнирите от сериите J300 в Пловдив и Вашингтон, както и стигна до 1/4-финалите на надпреварите от Големия шлем до 18-години – Уимбълдън и Аустрелиън Оупън. Радулов спечели и първата си титла при мъжете, след като взе турнира от ITF в Пазарджик.

По-рано този месец първата ракета на България Григор Димитров също стигна до 1/2-финалите на Мастърс турнир, но в Шанхай.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес